Voor een stevige basis!

voor (nieuwe) ouders

Voor (nieuwe) ouders

Uw kind aanmelden? 

Uw zoon of dochter is welkom bij ons op school wanneer hij of zij 4 jaar wordt. Ongeveer een jaar voor zijn of haar vierde verjaardag kunt u uw kind bij ons aanmelden.

Wilt u kennismaken met De Burcht en persoonlijk ervaren of onze school past bij uw kind? U bent van harte welkom. In een kennismakingsgesprek voor ouders/verzorgers vertellen we u waar wij als school voor staan en hoe onderwijs op De Burcht eruit ziet. Ook krijgt u een rondleiding door de school, zodat u de sfeer kunt proeven en met uw eigen ogen kunt zien hoe het er op De Burcht aan toe gaat.

Aanmelden

Na afloop van de kennismaking en rondleiding krijgt u wat informatie van ons mee. Dit kunt u thuis rustig doorbladeren. U kunt uw kind vervolgens aanmelden door een volledig ingevuld inschrijfformulier per mail te sturen naar info@burchtveenendaal.nl of per post. Ook mag u het persoonlijk afgeven op school. Nadat uw kind is ingeschreven ontvangt u een bewijs van inschrijving. Een paar maanden voor de vierde verjaardag van uw kind sturen wij u een aanvullende vragenlijst, die ons meer inzicht geeft in de ontwikkeling van uw kind.

Uw kind maakt voor de vierde verjaardag kennis met de school, zijn/haar nieuwe klas en de leerkracht(en) tijdens twee wenochtenden. De definitieve startdag is de eerste maandag na zijn/haar vierde verjaardag.

Wendagen

Kinderen die direct na de zomervakantie op school komen, worden uitgenodigd voor de doorschuifmiddag. Een doorschuifmiddag is een middag in de een na laatste week van het schooljaar. Tijdens deze middag maken alle kinderen van school kennis met hun nieuwe leerkracht en de groep.

Startdagen

In de maand december en 6 weken voor het einde van het schooljaar stromen er geen nieuwe leerlingen in. Die periodes zijn namelijk extra druk en dan is instromen voor niemand prettig.

Wordt uw kind in december 4 jaar? Dan begint hij of zij op de eerste maandag na de kerstvakantie. Als uw kind in juni, juli of augustus 4 jaar wordt, komt hij of zij na de zomervakantie op school. De eerste officiële schooldag is dan de eerste dag na de zomervakantie.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak met ons maken voor een kennismaking met rondleiding door een mailtje te sturen naar info@burchtveenendaal.nl of door ons te bellen op 0318-555562.